In opdracht gemaakt

Met veel plezier heb ik o.a. de volgende artikelen voor blije `klanten` gemaakt. 

*     *     *     *     *

Een persoonlijk kraamkado in opdracht gemaakt: een speelkleed van maar liefst 1.40  x 1.40 m waarop een baby heerliijk op het gras kan liggen, zich kan omdraaien... èn nog eens omdraaien... èn nog eens...

BibianaWiegbekleding.nl speelkleed kraamkado   BibianaWiegbekleding.nl speelkleed kraamkado

*     *     *     *     *

Ik ben helemaal wèg van de Free Motion Sewing techniek. Met diverse gekleurde garens "teken" je met de naaimachine door met je handen de stof in allerlei vrije richtingen te bewegen. Als oefening maakte ik voor voor m'n dochter een Ipad-hoes en voor mijn ouders onderzetters voor hun kopje koffie.

Made by Mari Jonker - BibianaWiegbekleding.nl    Made by Mari Jonker - BibianaWiegbekleding.nl 

Made by Mari Jonker - BibianaWiegbekleding.nl

*     *     *     *     *

Voor een klein manneke heb ik dit leuke kraampakketje gemaakt. Een paar babyslofjes in stoere Rambo-kleurtjes met de naam Naud op de zooltjes geborduurd; met een deurhanger waarmee de papa en mama om stilte vragen als hun kleine rakker ligt te slapen. En natuurlijk kon ik het woordgrapje met de prachtige naam Naud niet laten... machinaal geborduurd in free-motion sewing technique.

BibianaWiegbekleding.nl kraamkadootje slofjes en deurhanger

 

*     *     *     *     *

In opdracht van een opa en oma in onze kennissenkring mocht ik een verzorgingstas maken voor hun aanstaande kleindochter. De papa en mama kozen zelf deze gezellige stofjes uit mijn atelier. Het was hun wens om de naam Saar op de tas te zien, verder was ook voor hen het resultaat een verrassing! Naar eigen ontwerp heb ik toen deze tas, met 12 opbergvakken, voor kleine Saar gemaakt.

Stoffen voor wiegbekleding van atelier Bibiana Wiegbekleding  Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding    Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding  Luiertas made by Bibiana WiegbekledingLuiertas made by Bibiana Wiegbekleding  Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding

    

*     *     *     *     *

Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding   Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding

In onze familie is kleine Isis Sophie geboren, een prachtig meisje waar we heel veel van houden! Voor haar mocht ik deze verzorgingstas maken met tal van handige vakken, aankleedkussen en slabbenset.

Boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding   Boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding

Een bijpassend boxkleed, lekker dik gevuld, ligt klaar in de wieg zodat Isis erop kan spelen.

*     *     *     *     *

Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding   Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding   Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding

Poppenmama Quincy (mijn kleine nichtje ;-) kreeg voor haar derde verjaardag een eigen verzorgingstas voor haar Baby Born, compleet met aankleedkussen, vakjes voor schone luiers en flesjes drinken, slabbetje met kleine kroel, en ook een dekentje zodat de verzorgingstas meteen een reiswieg voor haar poppenbaby is.           Mama Quincy gaat graag op stap!

Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding   Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding   Luiertas made by Bibiana Wiegbekleding

*     *     *     *     *

Quilt van Bali Batics made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

Quilt van Bali Batics made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker  Quilt van Bali Batics made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker  Quilt van Bali Batics made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

Deze quilt heb ik voor mijn neef en nicht gemaakt voor hun heerlijke huis in Frankrijk. Stroken stof van een jelly roll Bali Batiks zijn aan elkaar gezet en doorgestikt in de Free-Motion techniek. De uitbundige kleuren van aarde en vuur hebben de quilt de passende naam "Vulcano of Love` gegeven. 

*     *     *     *     *

Boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding

Boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding  klamboe made by Bibiana Wiegbekleding  Kruikezak made by Bibiana Wiegbekleding

Kraamverzorgster Priscilla kreeg van haar collega`s een bontgekleurd boxkleed toen ze was bevallen van haar tweede dochter. Zelf had ze voor de babykamer een superleuke klamboe met aankleedkussen en kruikenzak besteld. Op de kruikenzak is rondom de tekst `welterusten` geborduurd.

*     *     *     *     *

Kookschort in opdracht gemaakt door Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker  renate25jaar008.jpg  Kookschort in opdracht gemaakt door Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

Toen onze oudste dochter 25 jaar werd hebben we haar verrast met een `onderwatertaart`, compleet met duiker en haaien, want duiken is haar grootste hobby. Als tegenprestatie maakte ik voor Bianca van `Taart in Huis` een schort met applicaties, pannenlappen en bijpassende ovenwanten.

*     *     *     *     *

Leuke tassen made in atelier Bibiana Wiegbekleding  Leuke tassen made in atelier van Bibiana Wiegbekleding  Leuke tassen made in atelier van Bibiana Wiegbekleding

Drie lieve vriendinnen kregen alledrie een eigen tas in bonte kleuren, omdat ze zoveel voor me betekenen!

*     *     *     *     *

Quilt als huwelijkskado made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

Madelief kreeg deze huwelijksquilt van haar ouders op haar trouwdag. De opdracht was vrij en een grote kist met allerlei lapjes van zelfgemaakte kinderkleding werd naar mijn atelier gebracht. De ondergrond is van schuingenaaide stroken, verspringend - omdat ook de kruispunten in het leven verspringen. Vader en moeder vormen samen één bloemblad, de vijf bloembladen zijn de kinderen. Bruidsorganza werd omzoomd met hartjesband, het hart van de bloem heeft parels - vanuit de gedachte `je bent een parel in God`s hand`. 

Quilt als huwelijkskado made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

De quilt is doorgestikt met een motief van madeliefsjes in de Free-Motion techniek. Het leuke van deze opdracht was dat veel lapjes uit de kist mij bekend voorkwamen. Voor kleding van onze eigen kinderen - van dezelfde leeftijd - heb ik vroeger ook dezelfde stoffen gebruikt :-)

*     *     *     *     *

 Boxkleed en droomdekentje made by Bibiana Wiegbekleding Boxkleed en droomdekentje made by Bibiana Wiegbekleding Boxkleed en droomdekentje made by Bibiana Wiegbekleding

Dit heerlijke babydekentje kwam terecht bij een schattige `Wol` k van een baby!

*     *     *     *     *

Poppenwiegje made by Bibiana Wiegbekleding  Poppenwiegje made by Bibiana Wiegbekleding  Poppenwiegje made by Bibiana Wiegbekleding

De jonge poppenmoeders van het kinderdagverblijf van nichtje Claudia konden weer naar hartelust spelen in de poppenhoek. 

*     *     *     *     *

Luiertas en boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding  Boxkleed made by Bibiana Wiegbekleding

Voor aanstaande ouders werd deze verzorgingstas gemaakt, met boxkleed, aankleedkussenhoes, labellapje en het extra grote speelkleed voor bij opa en oma thuis.

*     *     *     *     *

Poppenwagentje made by Bibiana Wiegbekleding  Poppenwagentje made by Bibiana Wiegbekleding

Kleine Noah had bij haar geboorte dit wandelwagentje gekregen. Voor haar eerste verjaardag kreeg zij een pop met deze bekleding erbij, speciaal met haar naam erop geborduurd.

*     *     *     *     *

Voor een dierbare vriendin heb ik van de overhemden van haar overleden man, een hoes gemaakt om zijn Bijbel. Elke avond las hij haar hieruit voor en dat mist ze nu erg. Haar man heeft ze moeten loslaten, de herinnering aan hem kan ze nu op een andere wijze vasthouden.

Hoes voor Bijbel made by Bibiana Wiegbekleding - Mari Jonker

Ook het kleine ronde tasje voor een zakdoekje is net als de bijbelhoes gemaakt in een log-cabin quilttechniek.

*     *     *     *     *