Over Bibiana

Mijn naam is Mari Jonker, sinds mijn 21e gelukkig getrouwd met mijn grote jeugdliefde en moeder van drie volwassen kinderen. Als vijfjarige naaide ik van mijn moeders stofjes een lappenpop, leerde breien van m'n Noorse oma voordat ik naar school ging en kreeg m'n eerste naaimachine toen ik acht werd. Zo`n mooie nostalgische zwarte naaimachine met een inklapbaar handwiel. Tja, vanaf dat moment was ik bezield van naald en draad...

Atelier Bibiana Wiegbekleding

Al járen zit ik met plezier achter de naaimachine in mijn kleine atelier, mijn 'heiligdom'.  Volgens mijn man kan ik van een jute zak nog een bruidsjurk maken, maar dat zal ik onze dochters maar niet aandoen.                         Talloze wiegbekledingen naaide ik voor familie en vrienden, en natuurlijk bekleedde ik ook de familiewieg voor ons eigen drietal.

Helaas zijn mijn diploma`s Modinette, Costumière, Tailleuse en Coupeuse door brand letterlijk in rook opgegaan. Gelukkig zijn de vaardigheden gebleven en later uitgebreid met diverse creatieve hobby`s zoals portrettekenen, aquarelleren, columns schrijven, panfluit spelen ... en nog veel meer.

*   *   *   *   *

In 2006 ben ik mijn bedrijf `Sterrenkindje` begonnen. Voor ouders die helaas afscheid moeten nemen van hun baby maak ik afscheidswiegjes en sterrendekentjes. Dit doe ik met warme liefde en grote dankbaarheid. Onze zoon werd enkele dagen na zijn geboorte zes keer levensingrijpend geopereerd en mocht maanden later, gelukkig (!) in ons gezin thuiskomen. Met mijn betrokkenheid hoop ik te mogen 'bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid'.

                      

Kinderbaarkleed made by Sterrenkindje - Mari Jonker

      

Door een grenzeloze creativiteit ben ik in 2011 ook aan de geboortekant gestart met Bibiana Wiegbekleding. Bibiana betekent 'vol van leven, levendig.' Een passende naam voor mijn innige wens:

dat elk pasgeboren kindje een vol en levendig leven tegemoet mag gaan!

*     *     *     *     *

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleidng

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding