Leuke patronen

Vind je het het maken van een wiegbekleding toch iets te ingewikkeld en tijdrovend? Laat dàt dan met veel plezier aan mij over, ik ben een gediplomeerd coupeuse met dertig jaar naai-ervaring, speciaal in het bekleden van wiegen!

En er valt nog zoveel leuks te maken voor je (klein-)kindje, denk eens aan lakensetjes naaien, dekentjes voor de wieg breien of haken (helemaal hip tegenwoordig), een hoes voor de maxicosi, je eigen luiertas enz. enz. 

Kraamkado's Bibiana Wiegbekleding   Kraamkado's Bibiana Wiegbekleding

Wil je van alles zien op creatief gebied? Neus dan eens gezellig rond op mijn Pinterest profiel/site: http://www.pinterest.com/bibianababy/   

Kraamkado's Bibiana Wiegbekleding   Kraamkado's Bibiana Wiegbekleding

Wil je speciaal iets voor de baby maken en zoek je leuke patronen?

Klik dan op: http://www.pinterest.com/bibianababy/baby-gifts-free-patterns/  hier vind je alles van slabbetjes tot voedingskussen, van boxkleed tot slaapzak.... klik erop en talloze blogs en sites helpen je verder met honderden ideetjes om te naaien, breien, borduren, schilderen enz. Veel patronen zijn in het Engels, maar met Google translate is dat om te zetten naar het Nederlands. 

En zoals mijn moeder vroeger altijd zei: "Als je recht en averecht kan breien... kan je alles breien"! 

Tip: een gebreid/gehaakt dekentje in blokpatroon lijkt al heel veel op de bekende dure dekentjes van grote babymerken. Met een paar bolletjes wol of katoen zijn ze heel leuk zelf na te maken. Een stukje fleece (van de markt/Action/Ikea) is gemakkelijk met de hand aan de achterkant vast te naaien met kleine steekjes. Eerst alles rondom goed vastspelden en binnen een avondje is je dekentje ook nog eens lekker warm gevoerd. Heb je de smaak al te pakken? Maak dan bijvoorbeeld een tweede dekentje in een ander patroon voor de kinderwagen.

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

Linkerfoto = voorkant, rechterfoto = achterkant van het dekentje wat ik met stokjes heb gehaakt.

Zoek je leuke dingen/steken om te haken? Kijk dan op http://www.pinterest.com/bibianababy/crochet/

Zoek je leuke dingen/steken om te breien? Klik dan op http://www.pinterest.com/bibianababy/knitting/