Wiegen met stof van vroeger

Regelmatig krijg ik de vraag om met stofjes van de oude wiegbekleding of een bruidsjurk/doopjurk de familiewieg te bekleden. Ik geef hiervoor graag ruimte, maar... veiligheid eerst! Dus géén oude molton-vullingen en ook geen synthetische stoffen als tule aan de binnen- en buitenkant van de wieg. In mijn atelier ben je, ook met stof van vroeger, van harte welkom!

*     *     *     *     *  

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

Er waren drie stroken van de Laura Ashley stof over van de wieg van vroeger... en dat was met een hoop gepuzzel nèt genoeg voor een nieuwe wiegbekleding! Met een frisse witte katoen en mooie bandjes op de scheidingslijn van de stofjes, heeft deze oude wieg een nieuwe eigentijdse look gekregen. En nu staat de wieg verwachtingsvol te wachten op een nieuwe generatie... 

*     *     *     *     *

 Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

Wat eerst een trouwjurk was... werd een doopjurk... en is nu een hemeltje voor de wieg van de jongste generatie.

   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   

Zo heb ik in deze wiegbekleding het mooie van de oude stof van vroeger samengevoegd met de trendy stof met stippen van nu. Hierdoor heeft de wieg een hele nieuwe uitstraling gekregen. Al meer dan 50 jaar oud is het oude dekentje met roze feston randje. Omdat er nu een kleinzoon in deze wieg ligt heb ik op verzoek het dekentje opnieuw omzoomd met een gehaakte frisse witte rand.

*     *     *     *     *

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding    Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

Een héél oud wiegje mocht opnieuw bekleed worden met de olijfgroene Lina Brown stof van haar eigen babykamer van vroeger. Dit keer heeft de wieg een moderne strakke band gekregen met leuke accenten van roomwit biaisband met een kanten randje. Moeder en baby-dochter zijn nu bij elkaar gekomen in "dezelfde" wieg.

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding    Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

*     *     *     *     *

Alleen de oude wiegbekleding kreeg ik in handen... en geen snippertje méér dan dat. In overleg met opa en oma heb ik de wiegmand aan de binnenkant gevoerd met een witte poplin met trendy stipjes en ook het hemeltje is gevoerd. Daardoor is de wieg 'nieuw wit' aan de binnenkant geworden. Een fris wit biaisbandje met kanten randje en geel geruit bandje zijn rondom op het hemeltje genaaid.

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding
   Ook mocht ik nog een leuk lakensetje maken en een groot speelkleed van 1.40 x 1.40 m in bijpassende kleuren!

Wieglakentje lakensetjes Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

*     *     *     *     *

Wiegbekleding BibianaWiegbekleding.nl   Wiegbekleding BibianaWiegbekleding.nl

Bij deze opdracht kreeg ik de vraag om de oude naturel kleurige ongebleekte katoen met authentiek kant, van meer dan 35 jaar oud, opnieuw te gebruiken. De oude stof was helaas gekrompen door het wassen, maar dat was voor mij geen probleem. Het hemeltje heb ik gevoerd met nieuwe ivoor kleurige poplin met trendy stippeltjes, evenals de wiegbak aan de binnenkant en net als het rokje verlengd met de nieuwe stof eronder.

Wiegbekleding BibianaWiegbekleding.nl   Wiegbekleding BibianaWiegbekleding.nl   Wiegbekleding BibianaWiegbekleding.nl

Zo komen oud en nieuw op een mooie manier bij elkaar... waar een nieuwe generatie weer van genieten mag! Daarbij mocht ik ook een nieuwe matrashoes maken en vier lakensetjes. Door het gebruik van stoffen uit hetzelfde kleurenspectrum kunnen alle lakentjes gecombineerd worden met de hoeslakens.

Wieglakentje lakensetjes BibianaWiegbekleding.nl

*     *     *     *     *

En als het niet lukt om een hele bruidsjurk te gebruiken voor een wieg, kunnen oude kantjes in nieuwe lakensetjes dezelfde liefdevolle herinneringen oproepen... zoals bij deze lakentjes het broderie band...

Wieglakentje lakensetjes Bibiana Wiegbekleding

Ook appliceer ik soms een hart van de vorige bekleding op de matrashoes, precies op de plek waar de kleine straks ligt te dromen. Zo wordt "hartverwarmend" de liefde doorgegeven aan de volgende generatie...

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding