Kleinzoon Bodhi

Op zondag 22 juli 2018, om 22.22 uur is ons eerste kleinkind Bodhi geboren. Een klein gróóts wonder, waar we intens gelukkig mee zijn! Wàt is er intens naar jou verlangt lieve kleinzoon, en wàt ben je welkom bij ons!

 Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

Zijn naam betekent: "brenger van verlichting en bescherming"... en vindt zijn oorsprong in het Boedhisme en het Cristendom. Volgens het oude verhaal ontving Boedha al mediterend verlichting (hoogste vorm van geluk) onder de Bodhi-boom. In het Christendom verwijst deze boom naar 'de boom aan het water die zijn kruin over schuilenden uitspreid'. 

   Bibiana Wiegbekleding kleinzoon Bodhi

Zo klein als dat Bodhi nog is, zo groot is de invloed van zijn naam. Door zijn komst is mijn wereld weer wat lichter geworden, want enkele dagen voor zijn geboorte heb ik door een kortstondig ziekbed onverwacht afscheid moeten nemen van mijn moeder. Ze had nog zó gehoopt hem te kunnen zien, maar de tijd haalde haar wensen in. 

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding

En nu mag de blijdschap er ten volle zijn! Wonderlijk, hoe zo'n klein hummeltje metéén zo'n grote plek in je hart kan innemen. Lieve Bodhi, de wereld is nu nóg mooier geworden met jou erbij en we gaan met elkaar het leven vieren! Bij opa en oma ben je altijd welkom lieve schat, onze armen, huis en hart staan wagenwijd voor jou open. 

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   

Droom maar lekker in je wiegje lieve Bodhi, je hebt nog een heel leven vóór je!

*     *     *     *     *

Wiegbekleding Bibiana Wiegbekleding   Wieglaken Bibiana Wiegbekleding

In week 39 van haar zwangerschap vroeg onze dochter aan me of ik tóch een wieg voor haar wilde bekleden. Niet onze eigen grote familiewieg, maar een klein wiegje van haar schoonzus. En dus maakte ik op het allerlaatste moment nog een volledige wiegbekleding voor onze kleinzoon om heerlijk in een wieg te kunnen dromen...